This search form (with id 1) does not exist!

Onderwerptag: Flirten

home nl Forum Onderwerptag: Flirten

Zoek steun bij mensen uit je omgeving: vrienden, familie, je lief of klasgenoten.

• Je kan je probleem met hen bespreken. Zij kunnen je ondersteunen om hiermee om te gaan.
• Je kan met hen oefenen hoe je denkt te gaan reageren op de persoon die je lastigvalt. Zo ben je voorbereid en kom je op het moment zelf meer zelfverzekerd over.
• Je kan ook de afspraak maken dat de mensen uit je omgeving zullen tussenkomen mocht er zich opnieuw een vervelende situatie voordoen.

#Flirten
#Online veiligheid
#Seksualiteit
#Seksuele Intimidatie

Negeren kan werken. Soms helpt dat en houdt de ander er vanzelf mee op. Maar dikwijls is het beter om heel duidelijk te maken dat je het gedrag vervelend vindt en dat de ander daarmee moet ophouden. Dan ben je assertief en dit geeft de kans aan de andere om iets te leren van de situatie.

Geef je grens aan

• Wees duidelijk in je signalen. Als je dubbelzinnige signalen uitzendt, is het misschien niet duidelijk voor de ander dat je iets niet wil. Dit wilt uiteraard niet zeggen dat het jouw fout is, maar duidelijkheid is goed voor iedereen 🙂

• Ga niet beargumenteren of je verontschuldigen. Het is echt oké om je grens aan te geven. Vindt de andere dat je aan het overdrijven bent, gaat hij of zij niet akkoord of wil hij / zij je van gedachten doen veranderen, herhaal dan gewoon je boodschap. Put je niet uit in details of verklaringen.

• Verbreek alle online communicatie-kanalen indien nodig. Blokkeer sociale media-accounts, mailadressen en telefoonnummers van degene die je lastig valt als hij / zij hardnekkig blijft verder doen of je onveilig doet voelen.

#Flirten
#Online veiligheid
#Seksualiteit
#Seksuele Intimidatie

Een dickpic sturen zonder dat je gevraagd werd is NOOIT een goed idee. Zou je in het echte leven zomaar je geslachtsdelen naar boven halen om je crush te imponeren, nee toch? Waarom zou je dat dan in hemelsnaam wel online doen?

Ongewenste dickpics zijn een klassiek voorbeeld van online seksuele intimidatie. Misschien lijkt het niet zo voor jou, maar het kan enorm intimiderend aanvoelen om ongewenste seksuele beelden te krijgen.

Volgens Harvard-seksuoloog Justin Lehmiller zijn er voor mannen drie redenen om dick pics te sturen: aandacht, evolutie en exhibitionisme. Wat het ook is… onthou vooral het volgende: doe het niet, tenzij de andere persoon er om vraagt. Anders bega je echt wel een strafbaar feit. En die straffen zijn ook voor minderjarigen niet niks…

#Flirten
#Online veiligheid
#Seksualiteit
#Seksuele Intimidatie

Als je iemand online ontmoet, heb je vaak veel te vertellen en na een tijd komt de vraag om eens af te spreken. Het is spannend en het kan misschien wel het begin zijn van een mooie relatie of een nieuwe vriendschap. Toch zijn er risico’s aan verbonden: je komt op het internet veel mensen tegen en je bent nooit 100% zeker van de identiteit en de bedoeling van je gesprekspartner. Hij of zij kan een supermooie profielfoto hebben of echt cool lijken, maar als je effectief zou afspreken kan blijken dat hij of zij helemaal andere verwachtingen heeft.

Als je dan toch afspreekt, kan je best deze tips volgen:

• Breng zeker iemand op de hoogte van je plannen. Vertel waar je naartoe gaat en met wie je een afspraak hebt. Laat ook weten wanneer je ongeveer thuis zal zijn.
• Zorg dat iemand, zoals een vriend(in), mee gaat naar je afspraak.
• Zorg dat je op een plek afspreekt waar veel mensen rondlopen, zoals een café of op een grote markt. Maar zeker niet bij je thuis of bij hem/haar thuis.
• Maak geen valse beloftes. Beloof bijvoorbeeld niet om seks te hebben.
• Stuur geen pikante foto’s of filmpjes door voor je afspreekt. Deze zouden wel eens verkeerd geïnterpreteerd kunnen worden.
• Neem je gsm mee.

Zo speel je op zeker. En heb je hopelijk gewoon ook een leuke tijd met een nieuwe vriend of vriendin!

#Flirten
#Grooming
#Online relaties
#Online veiligheid
#Seksualiteit

CUPIDO’S

• Hou het tof, licht en luchtig. Complimentjes werken altijd!
• Leg hem of haar uit naar welke persoonlijkheid je op zoek bent. Wees duidelijk.
• Toon interesse! Reageer, comment, like op hetgeen hij of zij vertelt of laat zien.
• Zoek een gespreksonderwerp dat jullie beide interesseert. Denk op voorhand al een beetje na waarover je het zou willen hebben.
• Zorg dat je een beetje origineel uit de hoek komt.
• Praat over hetgeen je wilt en hetgeen je zoekt. Laat de ander duidelijk weten wat je (niet) wilt. Emoticonshelpen om je gevoelens te uiten en vermijden lastige misverstanden.
• Volg je eigen tempo. No pressure, geen druk! Ga niet overhaast te werk, laat die andere maar een beetje wachten en op zijn of haar honger zitten.
• Gaat het over naar sexting? Denk dan zeker aan onze tips van de rubriek sexting!
• Als jullie webcammen, let dan zeker op de lichaamstaal van je gesprekspartner. Ontwijkt hij of zij oogcontact, is zijn of haar houding wat gespannen? Dit kunnen negatieve signalen zijn. Ga enkel verder in het verhaal als je gesprekspartner weer positieve signalen stuurt.

CUPIDON’TS

• Gebruik geen te pikante taal, zelfs niet voor de grap. Vermijd vragen of opmerkingen als “hoe ziet je ondergoed er uit?”. Zorg gewoon dat het leuk en ontspannend blijft, zoals je dat ook offline, op café of in het park zou doen.
• Bombardeer de andere niet plat met duizend-en-een vragen.
• Blijf jezelf. Leugens komen altijd uit.
• Praat zeker over jezelf, maar onthul niet meteen al je diepste geheimen bloot. Een beetje mysterie heeft ook zo zijn charme.
• Vergeet dat je uiteindelijk nooit helemaal zeker bent met wie je aan het chatten bent. Liegen is niet moeilijk, dus wat je gesprekspartner je vertelt, is misschien niet 100 % waar…
• Geef nooit je telefoonnummer, thuisadres of paswoorden zomaar door.
• Ga niet impulsief webcammen. Zo kan je verrassingen vermijden, zoals beelden van masturberende mannen of vrouwen die je eigenlijk niet wou te zien krijgen…
• Word je wat ongemakkelijk? Zeg dan gewoon neen. Ga nooit in op een vraag van iemand anders als je je er niet goed bij voelt. Respecteer je eigen grenzen.

#Flirten
#Online relaties
#Online veiligheid
#Seksualiteit

Sextortion is een samentrekking van twee engelse woorden: sexual extortion, ofwel seksuele afpersing. Bij sextortion wordt iemand via het internet overtuigd om intieme beelden van zichzelf door te sturen, waarna de afpersers dreigen de beelden te verspreiden als het slachtoffer niet met geld over de brug komt. Sextortion is strafbaar, omdat het zowel afpersing als oplichting is.

Zonder sexting geen sextortion. De slachtoffers leven eerst in de veronderstelling dat ze online bevriend zijn geraakt met een leeftijdgenoot… maar in werkelijkheid gaat het vaak om criminelen, vaak uit het buitenland. Je raakt bijvoorbeeld via Instagram bevriend met eenzogezegde leeftijdgenoot. Na verloop van tijd krijgen de gesprekken nogal een seksuele wending en overhaalt het nieuwe vriendinnetje of vriendje je om intieme beelden van jezelf door te sturen. Maar later komt dan de aap uit de mouw en krijg je het bericht dat de beelden openbaar zullen worden gemaakt als er niet snel geld wordt overgeschreven via bitcoin of Western Union. Soms willen de afpersers geen geld, maar nog meer intieme beelden voor hun verzameling.

#Flirten
#Internetfraude
#Nudes
#Seksualiteit
#Sextortion

Super cool dat je op deze link hebt geklikt. Je bent jong en je wilt wat en online je seksualiteit beleven is super fijn, maar je wilt ook geen asshole zijn. Het is belangrijk om niet voorop te lopen op de feiten en je buikgevoel te volgen als je graag nudes van iemand wilt krijgen.

• Vragen staat vrij, maar vraag nooit nudes aan iemand die laat blijken daar geen zin in te hebben. Je voelt al snel aan in een gesprek of het de juiste kan uitgaat, toch?

• Uit het niets een foto van je geslachtsdelen sturen naar iemand in de hoop er zo eentje terug te krijgen? Van welke slechte film heb je dat idee gehaald? De kans dat dit werkt is onbestaande en eigenlijk maak je je op dat moment schuldig aan seksuele intimidatie wanneer je niet zeker bent dat de andere dat eigenlijk wel wou zien. Niet doen dus!

Begin dus altijd met woorden. En gaat het gesprek de goede richting uit? Dan kan je’t inderdaad gewoon vragen. Maar, en dit is heel belangrijk… respecteer een nee. Nee is namelijk… nee! Zegt de andere ja? Wat doe je hier dan nog? Veel plezier!

#Flirten
#Online liefde
#Seksualiteit
#Sexting

Hier kunnen we kort over zijn. Je crush wilt nudes en jij hebt er (nog) geen zin in? Thanks but no thanks, vooral niet op ingaan! Je crush zal jouw wens moeten respecteren en niet omgekeerd! Probeer het eens met een grappige meme? En dringt de andere echt veel te hard aan, dan mag je gerust laten blijken dat het niet oké is om je onder druk te zetten. Dreigt de andere om de relatie te verbreken als jehet niet doet? Dat zegt veel over die persoon, niet? Misschien dan toch geen ideaal relatie-material? Enkele meme-voorbeelden:

Wil je zelf een eigen meme maken? Dat kan op www.memegenerator.net.

#Flirten
#Nudes
#Online reputatie
#Seksualiteit
#Sexting

  • Start by Ellena in Forum

    Laatste antwoord 2 maanden by L

  • Start by 123azeqsd in Forum

    Laatste antwoord 3 maanden by E