This search form (with id 1) does not exist!

Onderwerptag: Online Liefde

home nl Forum Onderwerptag: Online Liefde

Denk je dat je online vriend een groomer zou kunnen zijn? Enkele vragen die je je moet stellen:

• Lijkt het een fake profiel te zijn (weinig vrienden of interactie van anderen, recent aangemaakt, geen echte profielfoto,…)?
• Wil hij/zij jullie vriendschap geheimhouden?
• Wil hij/zij je telefoonnummer en adres achterhalen, bijvoorbeeld om je cadeaus te kunnen sturen?
• Blijft hij/zij aandringen op dingen die je eigenlijk niet wilt?
• Doet hij/zij zich voor als een fotograaf of modellenscout?

Is het antwoord op één of meerdere vragen ‘ja’, wees dan extra waakzaam. Het kan hier echt wel om een groomer gaan.

#Grooming
#Online liefde
#Seksualiteit

Eigenlijk is het simpel. Doe nooit iets waar je je niet comfortabel bij voelt. Heb je het gevoel dat je gepushed wordt,of twijfel je aan de intenties van iemand? Praat er asap over met een volwassene die je vertrouwt.

Enkele tips om grooming te voorkomen:
• De 10-minuten regel – Voeg enkel mensen toe op social media waarmee je offline al minstens tien minuten hebt gepraat. Je weet immers nooit of het echt om de persoon op de profielfoto gaat.

• Spreek dus ook niet alleen af met mensen af die je enkel online kent. Wil je toch iemand ontmoeten? Verwittig een vriend of vertrouwenspersoon en spreek af op een drukke plaats, bij daglicht! Beter voorkomen dan genezen!


• Als iemand zich voordoet als een vriend en je twijfelt? Stel dan een vraag die alleen die vriend kan beantwoorden.


• In het spel, over het spel! Voor de gamers onder jullie, deel niet zomaar persoonlijke info met andere gamers die je niet kent. Ook hier weet je immers nooit echt wat de bedoelingen van de andere zijn. Overleg dus gerust strategieën en game-tactics, maar praat alleen met andere gamers over het spel en liefst ook alleen de chatfunctie van het spel zelf. 


• Volwassen vertrouwenspersoon. Voel je je ergens ongemakkelijk bij online? Heb je het gevoel dat iemand je pusht om beelden te delen die je eigenlijk niet wil delen? Praat erover met een volwassen vertrouwenspersoon.


• Durf nee zeggen. Je bent NOOIT iemand iets verschuldigd.

#Grooming
#Online liefde
#Seksualiteit
#Seksuele Intimidatie

Je hoeft nu ook niet paranoia te worden… je kan online inderdaad vaak contact leggen met gelijkgestemden. Maar wees je altijd bewust van het volgende: groomers zijn sluwe mensen. In het begin houden ze de gesprekken meestal heel onschuldig. Ze polsen bijvoorbeeld naar je favoriete games of andere interesses. Zo proberen ze je vertrouwen te winnen en een vertrouwensband op te bouwen. Ze doen zich dus voor als een betrouwbare vriend. Maar eigenlijk weten ze dat je je niet goed voelt of onzeker bent. Daar maken ze misbruik van.

Dan krijgen de gesprekken een seksueel tintje. De groomer stelt je heel gerichte vragen over je relaties en seksuele ervaringen of geeft je seksueel advies. Daarna gaat de groomer nóg een stapje verder. Hij/zij vraagt je dan bijvoorbeeld om naaktfoto’s te sturen of seksuele dingen te doen voor de webcam.

#Grooming
#Online liefde
#Seksualiteit
#Seksuele Intimidatie

Super cool dat je op deze link hebt geklikt. Je bent jong en je wilt wat en online je seksualiteit beleven is super fijn, maar je wilt ook geen asshole zijn. Het is belangrijk om niet voorop te lopen op de feiten en je buikgevoel te volgen als je graag nudes van iemand wilt krijgen.

• Vragen staat vrij, maar vraag nooit nudes aan iemand die laat blijken daar geen zin in te hebben. Je voelt al snel aan in een gesprek of het de juiste kan uitgaat, toch?

• Uit het niets een foto van je geslachtsdelen sturen naar iemand in de hoop er zo eentje terug te krijgen? Van welke slechte film heb je dat idee gehaald? De kans dat dit werkt is onbestaande en eigenlijk maak je je op dat moment schuldig aan seksuele intimidatie wanneer je niet zeker bent dat de andere dat eigenlijk wel wou zien. Niet doen dus!

Begin dus altijd met woorden. En gaat het gesprek de goede richting uit? Dan kan je’t inderdaad gewoon vragen. Maar, en dit is heel belangrijk… respecteer een nee. Nee is namelijk… nee! Zegt de andere ja? Wat doe je hier dan nog? Veel plezier!

#Flirten
#Online liefde
#Seksualiteit
#Sexting

Online je seksualiteit verkennen met iemand anders kan erg opwindend en spannend zijn. En daar is ook helemaal niets mis mee, zolang er uiteraard aan een paar voorwaarden voldaan is. In volgende gevallen is sexting sowieso een slecht idee. Wanneer:

• je er eigenlijk geen zin in hebt
• de andere je onder druk probeert te zetten
• iemand maar blijft smeken om nudes
• je de ontvanger eigenlijk niet 100% vertrouwt
• je de andere persoon nog nooit offline hebt gezien, en je dus niet 100% zeker kan zijn of je met een catfish of erger te maken hebt

Het is dus super belangrijk dat je eerst dit lijstje afgaat vooraleer je er aan begint. Want wanneer sexting misloopt, loopt het ernstig mis. Je nudes kunnen zonder jouw toestemming verder verspreid worden met alle ernstige gevolgen vandien. Daarom is het altijd belangrijk om goed in te schatten of die andere persoon écht te vertrouwen valt. Je wilt namelijk niet dat je nudes ooit in handen komen van mensen waar de beelden nooit voor bedoeld waren. Stel je voor…

Long story short: sexting, niets mis mee! Maar denk goed na over met wie je het doet. En ben je de ontvanger van een sext? Super leuk, iemand geeft je een intiem cadeau. HOU HET DUS INTIEM, EN STUUR DIT NOOIT, NOOIT, NOOIT door. Anders krijg je met de Squad te maken:)

#Nudes
#Online liefde
#Seksualiteit
#Sexting

Aan sexting doen, nudes versturen of ‘sexten’… één pot nat. Het gaat dus eigenlijk om het delen van seksueel geladen berichtjes, foto’s of video’s. Hieronder vallen dus:

  • Opwindende tekstberichtjes uitwisselen, waarbij elkaars seksuele fantasie geprikkeld wordt via woorden
  • Nudes (foto’s) of filmpjes van jezelf versturen
  • Videochatten: live een erotisch moment met iemand anders delen

#Nudes
#Online liefde
#Seksualiteit
#Sexting

  • Start by Ellena in Forum

    Laatste antwoord 2 maanden by L