This search form (with id 1) does not exist!

#never alone
Togheter online

online iets meegemaakt?

hier vind je hulp

#NOOIT ALLEEN.
SAMEN ONLINE

Er is online iets met je gebeurd

Zoek hulp.

Waar hebben we het over?

#seksualiteit, #verdriet, #relaties online, #sexting, #naakt,
#liefde online, #grooming, #cyberpesten, #privacy, #e-reputatie, #sextortion, #seksueelpesten, #onlineveiligheid, #onlineuitdagingen, #scam, #nepnieuws, #beeldrechten

Search
Generic filters

NEVER ALONE​

Je kunt de laatste forumberichten hier vinden, dus reageer ook!

Je bent niet alleen

Alles wat je moet weten om veilig te surfen

  • Zoek steun bij mensen die je kent: vrienden, familie, je geliefde of klasgenoten.
  • Je kunt je probleem met hen bespreken. Zij kunnen je helpen om ermee om te gaan.
  • Je kunt met hen oefenen hoe je gaat reageren op de persoon die je lastigvalt. Op die manier ben je voorbereid en heb je meer zelfvertrouwen als het zover is.
  • Je kunt ook besluiten om de mensen om je heen te laten ingrijpen als zich weer een vervelende situatie voordoet.

#onlineveiligheid
#seksualiteit
#seksueelpesten
#pesten

Net als de sporen die je achterlaat in de sneeuw, bestaat je digitale voetafdruk uit alle sporen die je achterlaat op het internet en die iedereen kan zien. Een bericht op een forum is bijvoorbeeld een van de sporen die een internetgebruiker online achterlaat, maar dat geldt ook voor een reactie onder een foto, de tijd dat ze naar een bepaalde advertentie op Instagram kijken, het ondertekenen van een petitie, een open verlanglijstje in een online winkel of op Pinterest, een reactie op een nieuwsblog, een tweet, het aanbevelen van een link, enz.

Al deze activiteiten op het internet en sociale netwerken in het bijzonder zijn sporen die internetgebruikers achterlaten, meestal zonder dat ze zich daar echt bewust van zijn. Dat is op zich geen probleem, maar het is belangrijk om te beseffen dat al deze sporen er zijn. Samen vormen ze de zogenaamde digitale voetafdruk.

#e-reputatie

#privacy

Cyberpesten kan vele vormen aannemen: pestwebsites, gehackte of nepprofielen, bedreigingen via sms, het sturen van kwetsende foto’s, etc. Het is vaak moeilijk om gepast te reageren.

Sexting, het versturen van naaktfoto’s of sexter … het is kif-kif. Kort gezegd gaat het om het delen van seksueel expliciete berichten, foto’s of video’s. Dit houdt in

  • Het uitwisselen van spannende sms-berichten door elkaars seksuele fantasieën te stimuleren met woorden
  • Naaktfoto’s of naaktvideo’s van jezelf sturen
    Videochat: een erotisch moment live met iemand delen

#seksualiteit
#sexting
#naakt
#online liefde

Je moet ook niet paranoïde worden… Je kunt online vaak mensen ontmoeten die op dezelfde golflengte zitten als jij. Maar je moet je er altijd van bewust zijn dat groomers slim zijn. In het begin houden ze het meestal bij heel onschuldige gesprekken. Ze willen bijvoorbeeld weten wat je favoriete games of andere interesses zijn. Op deze manier proberen ze je vertrouwen te winnen en een vertrouwensband te creëren. Ze doen zich voor als een betrouwbare vriend. Maar in werkelijkheid weten ze dat je je niet goed voelt of dat je niet zeker bent van jezelf. En daar maken ze misbruik van.

Dan worden de gesprekken seksueel. De groomer zal je heel specifieke vragen stellen over je seksuele relaties en ervaringen, of je advies geven over seksuele zaken. Daarna gaat de groomer nog verder. Hij/zij kan je bijvoorbeeld vragen om naaktfoto’s te sturen of seksuele dingen te doen voor een webcam.

#grooming
#seksualiteit
#seksuele intimidatie
#online liefde

Word lid van de
Cybersquad

Geen eenzaamheid meer, want als je eenmaal in het team van LA zit, ben je officieel een familie. We geven elkaar kracht en blijven bij elkaar, wat er ook gebeurt. We zijn allemaal met elkaar verbonden om een einde te maken aan de haat en de kwetsende opmerkingen op het net. Hier praten we over alles, want vertrouwen en goodwill vormen de basis. Dit alles voor een 5g zonder oordeel of pesterijen… Kortom, het is de CYBERSQUAD!

Word lid van CyberSquad en help anderen.

Volg CyberSquad op

Een initiatief van

met de steun van