Onderwerptag: Online challenges

cybersquad Home Forum Onderwerptag: Online challenges

Volg altijd je buikgevoel ! Vaak kan je zelf wel op basis van je buikgevoel inschatten of een bepaalde challenge grappig is of ronduit gevaarlijk. Zoals altijd geldt de regel: voel je je er niet comfortabel bij of voel je je onder druk gezet? Doe het dan niet, want je bent het duidelijk niet voor jezelf aan het doen.

• Denk altijd zelf na voordat je aan een challenge meedoet. Wat kunnen de gevolgen zijn?
• Als een challenge onschuldig en leuk is, kun je er veel plezier aan beleven. Enjoy!
• Als een challenge gevaarlijk is: doe het dan niet. Je zet je leven toch niet op het spel voor een stomme uitdaging die iedereen morgen weer vergeten is?
• Al lijkt het misschien moeilijk: als je het echt niet wilt, doe dan niet mee. Groepsdruk weerstaan is misschien wel de grootste challenge.
• Het lijkt alsof er niets kan gebeuren omdat je vrienden erbij zijn, maar ook dan kan er iets misgaan.
• Komen er andere mensen voor in je filmpje? Vraag dan toch eerst even of ze het oké vinden voor je het gaat delen online

#Online challenges
#Online veiligheid

Heb je sociale media? Dan heb je ze ongetwijfeld al zien passeren: online uitdagingen. Iedereen, kinderen, jongeren èn volwassenen laten zich graag uitdagen om een challenge aan te gaan.

Hoe werkt het? Je daagt elkaar uit om grappige en/of uitdagende dingen te doen. Dat kan van alles zijn. Je propt zo veel mogelijk druiven in je mond of je neemt een hap kaneel. Of even lekker baden in ijswater. Je maakt er een filmpje van en zet het online. Heel wat challenges zijn leuk en ludiek, sommige houden al wat meer risico in en andere zijn ronduit gevaarlijk. Soms zelfs levensgevaarlijk. Daarom is belangrijk om toch even stil te staan bij de mogelijke risico’s vooraleer je de smartphone boven haalt.

#Online challenges
#Online veiligheid