This search form (with id 1) does not exist!

Instagram

Homepage Forum Forum Instagram

 • Dit onderwerp bevat 4 reacties, 1 deelnemer, en is laatst bijgewerkt op 3 maanden geleden door AvatarBBG.

Instagram

 • AvatarIkhouvansnoepjes
  Gast

  <span style=”font-weight: 400;”>Hallo, ik ben 11 jaar en ben via een like op een clipje van mezelf op Instagram in contact gekomen met een jongen van 22 jaar. Mijn zus heeft het aan mijn mama verteld en nu heeft mijn mama me de toegang tot Instagram verboden. Wat moet ik doen? </span>

  Reageer
  AvatarNienke
  Gast

  Ik denk dat je best eens praat met je mama. Zeg waarom insta voor jou belangrijk is, probeer open te zijn over hoe jij jou nu voelt. Als die jongen gewoon praat met jou en geen slechte bedoelingen heeft, waarom zou je niet mogen praten met hem? Probeer wel ook je mama hierin te begrijpen: jouw mama heeft het beste met jou voor en is enkel bezorgd. Maak haar duidelijk dat door jouw insta af te nemen, er niets opgelost is want ooit moet ze dat toch teruggeven. Probeer tot een compromis te komen: misschien wilt zij dat je jouw profiel op privé zet zodat je geen contact kan hebben met vreemden ofzo? Uiteindelijk moet zij jou ook vertrouwen dat jij geen gekke dingen gaat doen.

  Reageer
  Avataranoniempje
  Gast

  ik zou geen contact meer hebben met die jongen. te oud

  ik zou wel met je mama babbelen om toch op Insta te mogen

  succes

  Reageer
  AvatarDiana
  Bijdrager

  Hallo! Ik begrijp je situatie. Ik heb zelf wel eens in zo’n situatie gezeten en raad je dan ook aan om ten eerste, best geen contact met deze jongen te nemen. Hij is volwassen, en jij bent veel jonger. Het is vreemd van hem dat hij je contacteert en dat kan tot negatieve en soms onveilige situaties leiden. Op het gebied van Instagram zelf, denk ik dat je best dit doet:

  1. Praat met je mama erover. Vertel haar waarom jij Instagram belangrijk vindt, maar vraag haar ook om uit te leggen waarom ze het verbiedt. Ik weet zeker dat jullie elkaar zullen begrijpen!
  2. Je kan overleggen met je mama of je wel op Instagram mag als je jouw account op “privé” zet. Zij kan je vast helpen daarbij. Als je account op privé staat, kan je zelf beslissen welke mensen je mogen volgen, omdat ze eerst een verzoek daarvoor moeten sturen. Je kan aan je mama vragen of zij hier samen met jou naar wil kijken, dan kunnen jullie samen kiezen wie je profiel mag zien. Ook kan je volgers later ‘verwijderen’, als je het verzoek eens aanvaard hebt, maar je je toch bedenkt.
  3. Ik zou trouwens ook bij berichten dit doen: samen kijken van wie je berichten krijgt. Als jullie beiden akkoord zijn met wie je wel mag chatten, dan kan je ook gewoon veilig met die mensen (bv. vriendinnen) sturen zonder dat je mama elk bericht moet zien.

  Ik denk echt dat je Instagram toch zal mogen gebruiken als jij en je mama samen duidelijke afspraken maken! En als je mama toch liever heeft dat je helemaal niet op Instagram is, geen zorgen. Ze doet het voor je veiligheid en op een keertje zal ze je het teruggeven, geloof mij. Tot dan is het belangrijkste dat jullie het met elkaar kunnen vinden en eerlijk zijn tegen elkaar!

  Veel geluk nog en veel liefs!

  Reageer
  AvatarBBG
  Gast

  hallo, ik ben 14j en heb al een tijdje een instagram zoon 4j. en ik heb al meerdere keren mee gemaakt dat ik een (bijna) naaktfoto’s van een oudere vrouw tussen de 20 en 25j krijg. daar bij staat een tekst met wil je meer zien? heb je zin om mij te ontmoeten? en met baby schat enz. ik heb dit iedere keer geblokt en niet op in gegaan. reageer hier niet op aub.

  Reageer
5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
Reageer op: Instagram
Mijn informatie:
Avatar: