This search form (with id 1) does not exist!

Over ons

Over ons

Welkom! Hier ben je thuis.

CyberSquad is een beweging voor jongeren, door jongeren. Samen vechten we voor een veiliger web. In de CyberSquad helpt iedereen elkaar. Bij ons vind je antwoorden op allerlei vragen en oplossingen voor zowat elk probleem dat je kan tegenkomen op het net.

Het idee voor de CyberSquad komt van Child Focus. Je kent hen van de posters met vermiste kinderen op bussen of in treinstations. Maar Child Focus doet meer dan dat. Ze helpen bijvoorbeeld ook jongeren die lastige dingen meemaken op het web.

Via dit platform willen we jou dus helpen, door jouw vragen te beantwoorden als je online ergens in de knoei geraakt.

Waar hebben we het over ?

Seksualiteit, liefde, vriendschap, online relaties, pesterijen, cyberstalking, privacy, online reputaties, online veiligheid…

Hoe voorzien we jou van antwoorden ?

Dankzij de getuigenissen van andere jongeren kan je anoniem jouw verhaal aan hen kwijt. Zij kunnen jou advies geven via het forum.

Advies van een pro

Je kan ook de hulp inroepen van een deskundige van Child Focus. Er zijn psychologen, juristen, pedagogen die alles weten over sociale media… En ze zijn er allemaal voor jou.

Je kan contact tijdens de openingsuren met hen opnemen via de knop “Chatten met een coach”. En jep, dat kan anoniem! Je kan vragen stellen en antwoorden geven zonder dat je je hoeft te registreren.

Deel uitmaken van de Squad is trouwens makkelijk: je hoeft alleen maar ons manifest te lezen en je erbij aan te sluiten. Daarna is het aan jou om het web te overspoelen met een tsunami van liefde.

Spread the word! Vertel mensen om je heen over CyberSquad, maak er zoveel mogelijk kabaal over, en deel de hashtag #CyberSquad waar je maar kan. En oh ja, het konijn dat je overal op het platform ziet terugkomen? Dat is Bunny. Dankzij Bunny herken je de leden van de Squad. We zijn superfier op de boodschap waar Bunny voor staat.

Deze website valt onder de verantwoordelijkheid van Child Focus en werd ontwikkeld door de jongeren van MolenGeek. Maar zonder de deelname van nog een pak andere jongeren zou dit nooit gelukt zijn. Aan de steun van Google en Testaankoop hebben we ook veel gehad; zij hebben geholpen om deze website en de site voor ouders Cybersimpel. Be te ontwikkelen. Enfin. In ‘t kort: welkom in de Squad, en laat je maar gaan!

U heeft hulp nodig?

Volg Cybersquad op