cybersquad Home › Forum › Forum › cyber pesten via tik tok en instagram sinds 2024 juni tot nu › Répondre à : cyber pesten via tik tok en instagram sinds 2024 juni tot nu
Hallo Harsha,
Eerst en vooral : Wat een verhaal… we vinden het heel erg voor je dat de laatste maanden zo onveilig en kwetsbaar hebt gevoeld en vinden het heel moedig van jou om je verhaal hier te delen. Het lijkt ons dat je slachtoffer bent geworden van vergaande cyberstalking (= het herhaaldelijk lastigvallen of bedreigen van iemand via het internet of andere elektronische communicatiemiddelen).
Het is heel normaal dat je je niet meer veilig voelt, wantrouwig of zelfs bang bent. We vinden het heel erg voor jou dat het overlijden van je vader hierdoor werd overschaduwd en wensen je heel veel sterkte en moed in deze verdrietige periode.
Het stoppen van de cyberpesterijen en privacyschendingen is inderdaad de bevoegdheid van de politie en we lezen dat je al belangrijke stappen hebt gezet naar de politie van Gent toe.
- Blijf bewijs verzamelen: Neem screenshots van de bedreigingen, de chats, het profiel van die persoon (gebruikersnaam en nickname moeten zichtbaar zijn), het nummer, de mails, etc.
- Blijft aangifte doen bij nieuwe feiten, elke aangifte vergroot de kans dat de feiten onderzocht worden en de dader(s) gevat worden
- Je hebt het misschien ook al gedaan, maar pas je privacy instelling aan zodat deze persoon niet meer met jou in contact kan komen.
- Bel Child Focus op het gratis nummer 116 000 (24/24u – 7 dagen op 7) of mail naar [email protected] als je hier nog meer informatie over wenst. Afhankelijk van je leeftijd kan Child Focus je dan informeren en je eventueel doorverwijzen naar gespecialiseerde hulp.
- We vinden het heel jammer dat het voor jou niet duidelijk is wat er met je vorige klachten is gebeurd. We kunnen je alvast aanraden om met je PV-nummer(s) van de vorige aangiftes contact op te nemen met De dienst slachtofferonthaal bij de justitiehuizen : zij kunnen je informatie geven over je dossier (vanaf de indiening van klacht tot de strafuitvoering). Deze dienst kan je ook bijstaan en ondersteuning bieden tijdens de gerechtelijke procedure, bijvoorbeeld bij de inzage van het dossier, bij zittingen van de rechtbank, …
- Je kan ook terecht bij het JAC (https://www.caw.be/jac/) of De dienst slachtofferhulp van het CAW : Zij kunnen je informatie geven, begeleiden, en administratief en emotioneel ondersteunen. CAW bieden een luisterend oor, denken mee en ondersteunen je waar mogelijk.
Voor je juridische vragen raden we je eveneens aan om contact op te nemen met het CAW, een dienst voor juridische bijstand of een advocaat :
- Juridische eerstelijnsbijstand biedt gratis praktische inlichtingen, juridische info en een eerste juridisch advies. Indien nodig word je doorverwezen naar een gespecialiseerde organisatie.
- Voor uitgebreid juridisch advies of als je je wil laten vertegenwoordigen in een strafrechtelijke procedure, kan je terecht bij een advocaat.
We hopen heel erg dat je hierover praat, er niet alleen voor staat en reeds de nodige ondersteuning vind bij vrienden en familie. Als je dit al doet, super! Blijf dit zeker doen, ook al vertel je verschillende keren hetzelfde verhaal.
Zorg goed voor jezelf en aarzel niet om opnieuw contact op te nemen,
Warme groetjes,
Coach.